3D Inmetingen

Wij werken met een hoogwaardige 3D-scanner voor diverse toepassingen zoals onder andere het zeer nauwkeurig inmeten van gebouwen, het genereren van pointclouds en het creëren van een fotorealistische 3D omgeving waarin nauwkeurig kan worden gemeten en gelabeld.

Naast het gebruik hiervan in onze eigen projecten kunnen we ook u het 3D scannen aanbieden voor bijvoorbeeld verbouwprojecten, controle van bestaande tekeningen, inmeten van panden en meer. Afhankelijk van uw wensen kunnen we onder andere voorzien in pointclouds, doorsnedes, complete 3D omgevingen en nauwkeurig gemaatvoerde bestaande toestand tekeningen in DWG formaat.

Een voordeel van 3D scannen ten opzichte van traditioneel inmeten is het zeer nauwkeurig kunnen werken waardoor meetfouten kunnen worden voorkomen en daarmee de extra kosten die dit vaak met zich meebrengt. Vaak is er in verbouw- en renovatieprojecten sprake van bijvoorbeeld scheve hoeken, krommende wanden en verzakkingen of oneffenheden van het vloeroppervlak. Door middel van 3D scannen kunnen deze nauwkeurig in beeld worden gebracht en kan hierop tijdig worden geanticipeerd. Kortom, een 3D scan geeft een waarheidsgetrouw beeld van een bestaande situatie waarmee fouten en daarbij komende kosten voorkomen kunnen worden. Ook is het niet meer nodig om terug te moeten omdat men iets is vergeten in te meten of dat er nog een extra doorsnede nodig is. Dit is allemaal beschikbaar in de pointcloud.

NEN 2580

Naast het 3D inmeten van panden is Bouwenu ook gecertificeerd in het maken van meetstaten van uw pand volgens de NEN 2580 norm. NEN 2580 is dé Nederlandse norm voor het bepalen van de oppervlakte en inhoud van een gebouw. In overleg met de klant wordt een gebouw opgedeeld in diverse vloeroppervlakken waaronder bijvoorbeeld het Bruto Vloeroppervlak (BVO), het Netto Vloeroppervlak (NVO), de Gebruiksoppervlakte (GO) en het Verhuurbaar Vloeroppervlak (VVO). Het opstellen van een NEN 2580 meetstaat kan door middel van bestaande tekeningen. Indien deze niet beschikbaar of niet nauwkeurig zijn kan Bouwenu het pand inmeten en indien gewenst een bestaande toestand tekening vervaardigen.

Uiteraard lichten we de mogelijkheden en de werkwijze van Bouwenu graag toe in een gesprek. We nodigen u dan ook uit om vrijblijvend een afspraak te maken.