3D-inmeten van uw gebouw of omgeving

Door middel van 3D-inmetingen brengen wij een bestaande situatie snel en gedetailleerd in kaart. Hiervoor werken we met een hoogwaardige 3D-laserscanner geschikt voor diverse toepassingen. Deze gebruiken we niet alleen voor onze eigen projecten; we bieden 3D-scannen ook aan voor uw verbouwproject, controle van bestaande tekeningen, het inmeten van uw pand en meer. Afhankelijk van uw wensen kunnen we u onder andere voorzien in pointclouds (puntenwolken), doorsnedes, nauwkeurige tekeningen van uw pand in DWG-formaat en complete, fotorealistische 3D-omgevingen waarin gemeten en gelabeld kan worden.

De voordelen van 3D-inmeten

Het inmeten van een pand of ruimte met een 3D-scanner biedt veel voordelen ten opzichte van traditioneel inmeten. Zo is een 3D-inmeting zeer nauwkeurig en weerspiegelt deze de volledige werkelijkheid. Meetfouten zijn verleden tijd, net als de extra kosten die hier vaak het gevolg van zijn. In verbouw- en renovatieprojecten is vaak sprake van scheve hoeken, oneffenheden van het vloeroppervlak of krommende wanden en verzakkingen. Door middel van 3D-scannen kunnen ook deze imperfecte situaties nauwkeurig in beeld worden gebracht en kan hier tijdig op worden geanticipeerd. Daarnaast is het uitvoeren van een 3D-inmeting zeer snel: binnen enkele minuten brengt de laserscanner een positie in kaart. Ook is het voordelig dat er niemand meer terug hoeft naar het pand, wanneer er iets vergeten te meten is of er toch een extra doorsnede nodig blijkt. Bij een 3D-inmeting zijn deze gegevens namelijk allemaal beschikbaar in de pointclouds, een verzameling van gedetailleerde punten die samen een wolk vormen en 3D-beelden weergeven. Kortom, een 3D-scan geeft een waarheidsgetrouw beeld van een bestaande situatie en voorkomt fouten en extra kosten.

NEN 2580

Naast het 3D-inmeten van panden is Bouwenu gecertificeerd in het maken van meetstaten van uw pand volgens de NEN 2580. Dit is de Nederlandse norm voor het bepalen van de oppervlakte en inhoud van een gebouw. In overleg met de klant wordt een gebouw opgedeeld in diverse vloeroppervlakken, waaronder bijvoorbeeld het Bruto Vloeroppervlak (BVO), het Netto Vloeroppervlak (NVO), de Gebruiksoppervlakte (GO) en het Verhuurbaar Vloeroppervlak (VVO). We kunnen een NEN 2580 meetstaat opstellen door middel van bestaande tekeningen. Zijn deze niet beschikbaar of niet nauwkeurig, dan kan Bouwenu uw pand eerst inmeten en een tekening van de bestaande toestand maken.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We lichten graag de mogelijkheden en onze werkwijze toe in een vrijblijvend gesprek.